Què hi ha del Fòrum Ciutadà?

Des de l’inici del desenvolupament de l’Agenda Local-21 (AL-21) al municipi de Sineu, l’any 2005, no s’ha tornat a convocar el Fòrum Ciutadà. El Fòrum Ciutadà el constituïren membres de diferents associacions i col·lectius del poble, a més dels partits polítics locals, excepte UM, i algunes persones a títol individual. Un total de trenta-set participants.

El document de Pla d’acció en què varen ser perfilades les conclusions del Fòrum, amb els projectes necessaris i la respectiva prioritat, va ser aprovat pel Ple de l’Ajuntament dia 18 d’abril de 2007. Sineuers Independents ha demanat en repetides ocasions, des de llavors, que es fes arribar una còpia del document als participants del Fòrum, ja que, fins ara, només disposen de còpia els diferents grups polítics amb representació municipal. Des d’aleshores, s’han començat a desenvolupar alguns d’aquests projectes.

El document de Pla d’acció, determina que s’ha de fer un pla de seguiment, en què s’inclou l’avaluació periòdica; els objectius de la qual són: l’avaluació del nivell d’implantació del Pla d’acció de forma periòdica, la identificació de punts febles de les accions del Pla i la disposició d’informació per comunicar a la població. El procés de seguiment s’ha d’iniciar abans de finalitzar el període d’execució global del pla d’acció. El mateix document proposa dos períodes de reunions anuals: en el primer i darrer trimestre.

Sineuers Independents se sorprèn que Sineu aparegui com un dels pobles on més avançada és la implantació de l’AL-21, per l’evident desactivació de l’eina que ha generat el Pla d’acció: el Fòrum Ciutadà. Precisament, és la participació dels ciutadans el que fa que tinguin sentit iniciatives com l’AL-21.

El grup municipal dels Independents va recordar aquest fet al darrer ple ordinari (27 de gener) i va demanar que es torni a convocar el Fòrum per a avaluar l’execució dels projectes del Pla d’acció, amb la finalitat d’aconseguir una implantació de l’AL-21 d’acord amb les espectatives dels participants.

Aquesta entrada ha esta publicada en Comunicats de premsa, El ple, Opinam. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari