Divendres 17 de maig de 2013. Assemblea

El consens, les ganes i el sentit comú s’han fet valer a l’assemblea celebrada aquest divendres a Sineu per tal de marcar el full de ruta polític del municipi. Els Sineuers hem decidit fer una passa decidida cap la formació d’un front comú i mirar d’aglutinar les forces necessàries per formar una Assemblea Municipalista a Sineu. S’ha nomenat una comissió gestora per tal d’iniciar un procés de consens amb totes les parts implicades. La declaració d’intencions estableix crear un nou partit polític assembleari amb tots els representants de les forces socials i culturals afins als ideals que exposam:

ASSEMBLEA SINEUERA,

Partit polític municipalista de caràcter assembleari, l’àmbit d’actuació del qual és el municipi de Sineu, constituït per a contribuir democràticament mitjançant la participació ciutadana a la determinació i presa de decisió dins els òrgans administratius del municipi, així com promoure la seva participació a les institucions representatives de caràcter polític mitjançant la presentació i suport de candidatures a les corresponents eleccions d’acord amb els següents criteris ideològics que s’exposen a continuació:

1. La participació ciutadana fonamentada en la informació, transparència i comunicació. Volem un municipi on la ciutadania estigui ben informada i pugui opinar lliurement i prendre decisions claus que afecten la seva vida quotidiana.

2. La defensa d’un estil de govern transparent i humil, entès aquest com la defensa del bé comú, a través del desenvolupament dins l’estructura democràtica establerta de la democràcia participativa i proposant polítiques des de la proximitat als ciutadans.

3. Vetllar per la cohesió social del municipi i la defensa del civisme dins el marc de la convivència ciutadana.

4. La sostenibilitat. Pensant i posant en pràctica polítiques enfocades en les generacions futures, sense comprometre les seves necessitats i sense malmetre el medi ambient, amb respecte al medi natural, al patrimoni històric i cultural del nostre poble. La defensa del territori contra les agressions ecològiques i urbanístiques, contra l’esquarterament del mateix i la seva destrucció en benefici d’uns pocs, i per un desenvolupament realment sostenible.

5. La priorització i defensa de la col·lectivitat i de la cosa pública, potenciant tant els serveis municipals com les iniciatives ciutadanes. Promoure el teixit associatiu i els moviments socials dels municipi i recolzar els que es donin a nivell supramunicipal.

6. La defensa de la identitat que ens defineix com a poble sobirà. Veient necessària la defensa i desenvolupament dels trets que ens caracteritzen: la llengua catalana, la història i la cultura, aprofundint en el seu coneixement i divulgació i evitant que caiguin en especulacions i manipulacions contra la seva integritat i unitat. La defensa de la oficialitat del català en tot el territori, unes indústries culturals pròpies i el reforçament del teixit cultural d’arrel popular. Aquests trets, lluny de representar un factor excloent, han d’esdevenir una eina més al servei de la cohesió social.

7. La defensa del dret a decidir dels pobles i el respecte a la sobirania de cada un d’ells.

8. La lluita contra el nepotisme polític i els abusos socials. La defensa de models socioeconòmics sostenibles, contraris als sistemes neo-liberals i capitalistes, des de la nostra visió i força municipalista. La defensa dels drets de les classes populars i la igualtat, cap una societat de redistribució equitativa de la riquesa, la lluita contra l’atur i la precarietat, la defensa dels serveis públics, l’establiment de mecanismes de control popular de l’economia i el desplegament de polítiques efectives que garanteixin la igualtat de gènere.

9. La crítica i denúncia de les accions contràries a la llei i al propi sentit comú, que afectin a l’ interès general, en qualsevol dels àmbits d’actuació de l’agrupació.

10. La socialització del pensament sobiranista, sostenible i laic amb la divulgació i promoció d’iniciatives lligades a aquests ideals.

Ens mantindrem fidels. Sineuers Independents

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Sense categoria. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s