Bala de plata

Si cercau aquesta expressió en un cercador informàtic, trobareu molts d’enllaços que expliquen el sentit metafòric d’aquesta expressió. Hi podreu trobar, per exemple, la següent explicació. “La història tradicional de la bala de plata s’origina en el folclore. La bala de plata es l’únic mitjà efectiu contra l’home-llop, vampirs i monstres. La moderna metàfora s’aplica a qualsevol solució correcta que té absoluta efectivitat. La frase apareix típicament amb el coneixement o l’esperança que una nova manera de pensar, o tecnologia o pràctica, resoldrà un problema major que prevaleix”.

 Hi ha llibres, com el de l’economista britànic Fred Harrison titulat “LA BALA DE PLATA. Hay solamente una manera de matar la pobreza”, que empren aquesta expressió.

Actualment, la frase “bala de plata” s’ha convertit en una expressió popular per a denotar una solució perfecta a un problema, quasi miraculosa, que, a més, pot aplicar-se en quasi qualsevol context.

 Entenem que la “bala de plata” de Valtònyc, i que fa molt de mal als que va dirigida, és la seva llibertat d’expressió, les seves lletres que denuncien injustícies i que són veritat, la seva valentia a dir el que pensa per canviar aquest món. Aquestes són les eines perfectes que ha trobat Valtònyc per solucionar el problema polític i social que hi ha.

 Els del Partit Popular també teniu bales de plata per solucionar els vostres problemes. Per mi, la gran bala de plata vostra és la MENTIDA. La mentida és la vostra eina perfecta per aconseguir els vostres objectius i acabar amb els problemes. Ara que teniu tant de poder polític, heu institucionalitzat la Mentida. La vostra bala de plata m’apunta a mi perquè usant-la vosaltres en molts d’àmbits, com el cultural i lingüístic, me voleu oprimir, negar la meva existència com persona (marginant la meva llengua). Això són els efectes perfectes de la Mentida, de la vostra bala de plata, damunt mi i crec que damunt moltes més persones.

 Valtònyc no incita a la violència, Valtònyc està indignat, emprenyat com molta altra gent. Però Valtònyc dóna una passa més i usa la seva bala de plata per donar a conèixer públicament el seu estat d’ànim i per canviar aquesta societat, que falta fa. I les bales de plata van dirigides a un problema i els problemes els creen les persones i les entitats que representen. I tant el batle de Sineu com la presidenta de NNGG representau unes entitats polítiques que segons Valtònyc, i molts altres que ho pensam, heu creat problemes socials i polítics que necessiten bales de plata per solucionar-se.

 Aquesta és la metàfora que ha ferit a qui ha estat apuntat. Res més.

foto:DBalears

Aquesta entrada ha esta publicada en Opinam. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari