Sineu. Món agrari

La nova escola de Sineu està acabada.

La vella escola, segons el programa electoral de Convergència, serà una incubadora d’empreses ( el batle, ja fa dies, en comprà els ous; arribaran el proper 21 de juny, procedents de Palo Alto).

La nova és una escola moderna, de futur; pensada i dissenyada per a preparar els nostres fiets com a suïssos ( llet en pols i xocolata Nestlé?): estudis de llum, espais clars,… climatització sostenible. Les aules són petites, per a un màxim de 20 alumnes, espais reduïts per a fer reforços, desdoblaments i tot tipus d’atenció a la diversitat ( què n’és de diversa aquesta nova societat!).

Fins aquí quasi tot bé; tot no, els propietaris dels terrenys, de moment, només saben que han deixat de tenir-los.

Necessitàvem una escola nova; ja la tenim!, però també tenim dos problemes:

Ara, segons els plans dels qui cobren per pensar, hem d’encabir en aquestes aules trenta o més alumnes; així ens estalviarem uns quants euros en professors ( i en calefacció!), els professionals estaran més entretinguts ( i, sobretot, no tendran temps de manipular l’alumnat, activitat prioritària del professorat públic, segons els darrers estudis de la ultradreta local).

Tranquils, es veu que totes aquestes mesures -contràries al que havíem fet fins ara-  no afecten negativament la qualitat de l’ensenyament, ans al contrari, són positives: s’afavoreix el contacte i  es motiva el professorat. Talment Suïssa!

Com a conseqüència hi haurà aules plenes a vessar i, al costat, aules buides sense usar.

D’altra banda, l’Ajuntament n’haurà d’assumir les despeses: aigua, llum, … i el manteniment.

Com la majoria, aquests dos problemes tenen solució. Les millors aules, les encarades al sud, es poden llogar a algun centre privat ( tipus Opus, per exemple) per fer-hi ensenyaments d’elit en anglès, anglès agrari, of course!; la versió rural dels del Parc Bit, Opus de ciutat versus Opus forà; llibertat per triar! Així conviuran, en un mateix espai, dues maneres de fer, que sempre és enriquidor i, a més, algun professor, dels que ara es veu que sobren, es podrà recol·locar.

Pel que fa als petits espais pensats per a atendre la diversitat, es poden llogar a les moltes empreses nascudes de la incubadora.

Qüestió final: Era tot això el que va a venir a explicar el Sr Conseller Bosch, el dimecres 16 de maig, en reunió a porta tancada, a la cúpula del PP de Sineu?

Tot, tot, ben bé com a Suïssa!

Benvinguts a la legislatura de l’Educació.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Opinam. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s