El finançament que feim a l’Església Catòlica no està en crisi

Al BOE de dia 31 de desembre el govern central va publicar el “Real Decreto-ley 20/2011, de 30 de diciembre, de medidas urgentes en materia presupuestaria, tributaria y financiera para la corrección del déficit público.”

En aquest Real D-L s’estableixen mesures com apujar l’IBI (contribució urbana), la retenció d’IRPF de les nòmines… Curiosament, però, no es preveu cap mesura de reducció del finançament de l’Estat (de totes i tots nosaltres) a l’Església Catòlica, malgrat que la nostra sagrada Constitució Espanyola diu al seu article 16.3 que no hi ha cap religió que tengui caràcter estatal.

 Idò ni més ni manco que 13.266.216,12 € mensuals entrega l’Estat a l’Església Catòlica durant el 2012, a compte del privilegi que té l’Església Catòlica en la declaració de l’IRPF anual de poder posar una creueta pel seu finançament.  Mentre, la institució jeràrquica de l’Església Catòlica, la Conferencia Episcopal, és l’accionista majoritària de la Cadena COPE on hi campen, entre d’altres, Jiménez Losantos, que recentment va entrevistar el nostre president Bauzá per tirar trons i llamps contra la llengua catalana (el president Bauzá s’hi va trobar com peix dins l’aigua, rebent alabances del senyor Jiménez Losantos).

 També heu de saber que la cadena COPE va treure 4 milions d’euros de beneficis el primer semestre del 2011.

Al manco, durant la campanya electoral de les eleccions generals de novembre de 2011, la Conferència Episcopal va tenir la deferència de no fer campanya a favor del Partit Popular. O sí que en va fer?? ara no ho recordam bé.

Per cert, sabeu també el que costa impartir la religió catòlica als centres educatius?. Perquè resulta que el Bisbat tria el professorat però el govern balear és qui paga les nòmines. Idò entre  8 i 10 milions d’euros anuals.

La fe mou muntanyes de doblers.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Opinam. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s