Comunicat de premsa

LA POLÈMICA I LA MALA IMATGE PÚBLICA DE SINEU REFERENT A LA UBICACIÓ DE L’ESTÀTUA DE JAUME II ÉS RESPONSABILITAT DIRECTE DE JOSÉ OLIVER AMENGUAL I PEDRO JUAN JAUME FLORIT

Han incomplert, de manera flagrant, la Llei de Patrimoni Històric de les Illes Balears. Si haguessin fet les coses ben fetes, tot això no hauria passat.

20 dies abans de la inauguració, Sineuers Independents registràrem un escrit avisant el batle que calia informe previ i preceptiu del Consell de Mallorca per instal·lar l’Estàtua.

Sineuers Independents sempre hem dit que la ubicació de l’Estàtua de Jaume II a la Plaça de l’Església no era un tema de si ens agradava o no aquesta ubicació sinó que el tema era si hi podia estar o no, d’acord amb la Llei de Patrimoni Històric. El temps i el Consell de Mallorca ens han donat la raó.   

Dia 10 de maig, quasi 20 dies abans de la inauguració, vàrem registrar un escrit adreçat al batle, José Oliver Amengual (que encara no havia partit de vacances) on, entre d’altres qüestions, li manifestàvem que enteníem que calia informe previ del departament de Patrimoni del Consell tenint en compte que el nucli històric on s’havia d’ubicar l’estàtua era BIC. José Oliver Amengual feu cas omís a aquesta qüestió.

També n’és responsable Pedro Juan Jaume Florit qui fou el batle accidental aquells dies, perquè presidint l’acte donava recolzament a la instal·lació.

Entenem que el Consell de Mallorca ha d’exigir responsabilitats a ambdós perquè així queda ben clar a diferents articles de la Llei de Patrimoni. En concret, l’article 41.2 lletra b) diu que en un Conjunt Històric es prohibirà la col·locació d’elements i instal·lacions que impliquin una ruptura de l’estructura o la composició de la façana, o que impliquin perjudici per a la contemplació i el gaudi ambiental de l’entorn. L’article 102.4 considera infracció greu les actuacions que es facin i que contravenguin, entre d’altres, l’article 41. I l’article 105.2 lletra e) estableix que seran responsables les autoritats i els membres de les corporacions locals que autoritzin llicències o autoritzacions el contingut dels quals sigui manifestament constitutiu d’infracció d’acord amb aquesta llei.

Ja està bé de fer les coses amb tanta impunitat. És un mal exemple que el batles no respectin la normativa, per després exigir als particulars que sí la respectin.  

Per altre banda, de cap manera acceptarem que el poble hagi de suportar cap cost pel trasllat de l’estàtua a un altre indret. Esperam que les noves decisions que es prenguin siguin amb transparència i participació, tant del Ple com de la ciutadania.      

Sineu, 27 de febrer de 2012

Miquel Gelabert, portaveu de Sineuers Independents

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Sense categoria. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s