Comunicat sobre els fets de la inauguració de l’estàtua de Jaume II

Perquè el poble estigui ben informat sobre el que va passar aquest diumenge en la inauguració de l’estàtua del Rei Jaume II a la Plaça, feim les següents declaracions:

1.- Tots els partits polítics de Sineu acceptàrem la donació de l’estatua del Rei per part d’un particular, Joan Sastre. És a dir, que volem que hi hagi l’estàtua del Rei Jaume II a Sineu.

2.- El que no havíem acordat a cap Ple era la seva ubicació ni la data d’inauguració. Tant la ubicació com la data ha estat una decisió que ha pres de manera unilateral el Partit Popular.

3.- Essent el centre històric de Sineu Bé d’Interès Cultural, cal un informe favorable del departament de Patrimoni del Consell per l’impacte visual que suposa tota la instal·lació. Aquest informe no s’havia tramitat.

4.- Quan s’accepta, en sessió plenària, la donació de l’estàtua, l’acte de la seva inauguració en una plaça pública és un acte institucional de l’Ajuntament i no una festa a iniciativa particular. De fet, l’equip de govern va convidar càrrecs polítics i institucionals a l’acte.

5.- Hi va haver dues entitats que vengueren a fer un ús pervers d’aquest acte, dues entitats que van en contra de la nostra llengua, que no admeten que xerram la mateixa llengua que els catalans i valencians, que només pretenen la mort de la llengua catalana de Mallorca (mallorquí). Aquestes entitats són el Círculo Balear i l’Academi de sa Llengo Baléà. Fins i tot, l’Academi de sa Llengo Baléà va participar de manera oficial a l’acte. Pel que fa al Círculo Balear, pareix ser que fou convidat pel donant de l’estàtua, Joan Sastre. En tot cas, el batle en funcions, Pere Joan Jaume Florit, en tenia constància de la seva assistència. S’hauria d’haver evitat l’assistència provocadora d’ambdues entitats.

6.- El que férem gent de Sineu fou respondre a una provocació constant durant l’acte per part de la Fundación Nacional Círculo Balear, que increparen a la presentadora de l’acte, la bibliotecària Antònia Real i xiularen contra l’himne de Mallorca, la Balanguera.

7.- El que feu vessar el tassó de la nostra paciència fou quan va comparèixer la comitiva oficial de cavallers i pagesos integrada per membres de l’Academi de sa Llengo Baléà.

8.- Essent, per tant, un acte institucional de l’Ajuntament, el batle en funcions, Pere Joan Jaume Florit, no se’n pot rentar les mans i és responsable dels fets ocorreguts. Si aquestes entitats no haguessin comparegut de manera organitzada i provocadora a l’acte de diumenge, res no hagués passat de tot això.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Informam, Opinam. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s