El ple d’anit passada

Com anunciàvem, ahir va haver-hi ple a la Sala. El primer punt a debatre va ser una moció dels grups d’Esquerra i dels Independents, els regidors dels quals s’adheriren a la plataforma “Avançam” pel dret a decidir. La moció era sobre aquest dret radicalment democràtic, i demanava el foment de les consultes populars a les Illes Balears, la creació d’una llei de referèndums, a més del compromís que l’Ajuntament de Sineu faria costat als referèndums que es convocassin al municipi. Es va aprovar amb els vots dels promotors, de PP i UM que puntualitzaren que l’Ajuntament donaria suport a les consultes que es fessin dins el marc legal, cosa ben òbvia i coherent si es fes la llei que també demanava la moció, i el vot en contra del PSOE, oposició que no va explicar el seu regidor.

El segon punt, fou l’aprovació del conveni econòmic de l’escola nova. Encara queda pendent d’aprovar el plec de condicions per al contractista, per això, esperam que la demora (ja fa tres setmanes que es va lliurar a l’Ajuntament) sigui per bé, que l’equip de govern tengui bé temps de revisar-lo sense deixar cap escletxa a l’error o al “si ho haguéssim pensat abans…”, per a aconseguir una escola nova digna i que les obres siguin el més àgils possible, sense malentesos ni pegats de darrera hora… De totes formes, els regidors independents demanaren que la revisió fos profunda però ràpida, que el temps corre!

La declaració de BIC en categoria de conjunt històric ja s’ha publicat al BOIB, el termini d’al·legacions ja ha començat. D’això, es va informar els membres del ple. Mentre es tramiti l’expedient de la declaració hi haurà una moratòria que afectarà l’obra nova i els canvis de volum. Els nostres regidors demanaren que l’equip de govern es posi les piles a l’hora dels tràmits que hauran de fer com,  per exemple, l’elaboració d’un Pla especial del nucli històric.

Els precs i preguntes deixaren a la vista dels presents algunes qüestions interessants: La Fira Medieval, organitzada i muntada per una promotora privada, va costar aproximadament uns 8000 € als sineuers. Són 6000 € de seguretat, que havia d’anar a càrrec de l’Ajuntament, i uns 2000 € de publicitat “als diaris, a la COPE i a la SER”; el batle no va saber explicar perquè hi ha preferència per aquestes dues emissores i mai s’ha donat la publicitat a l’emissora pública de les Illes Balears, que a més té la programació en la llengua del país. Sineuers Independents, per altra part, instaren el batle a reunir-se amb els propietaris del solar de l’escola nova, ja que des de dia 15 de maig tenen el dret -per conveni- de demanar una indemnització pels terrenys, cosa que es produïa si no s’havien aprovat les noves normes subsidiàries en aquesta data i per tant, no s’hi podia assegurar la futura urbanització de part dels solars com a compensació de la cessió de la part que ocuparà el centre educatiu. El motiu de la reunió seria pactar un ajornament del termini que els atorga aquest dret.

Finalment, el batle va presentar un acord de la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB), en què es mostra el desacord dels ajuntaments amb les mesures del decret que pretén pal·liar el dèficit públic, precisament amb el punt que determina que els ajuntaments -i el Consell de Mallorca- no es podran endeutar, per a fer front a les inversions pressupostàries. Conscients que els ajuntaments han de fer front a competències que no els haurien de correspondre, fins a un 30% segons alguns estudis, a més de la manca de finançament de les entitats municipals, tots els regidors recolzaren la iniciativa.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en El ple. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s