Suspens en Participació Ciutadana a l’AL21

L’Agenda Local 21 de Sineu s’executa sense comptar amb la participació dels ciutadans. Per això, hem presentat, per debatre al ple ordinari d’aquest mes, una moció de reprovació a l’equip de govern.

L’Agenda Local 21 té dos objectius bàsics: dur a terme projectes sostenibles i la participació ciutadana a través del fòrum ciutadà. A Sineu, actualment, s’està a la fase d’execució del Pla d’Acció.

L’equip de govern incompleix un d’aquests dos objectius: la participació ciutadana. Només s’ha convocat una vegada el fòrum ciutadà; va ser a finals del 2005 quan es va fer la diagnosi i la priorització dels projectes sostenibles. De llavors ençà no s’ha tornat convocar el fòrum, ni per aprovar el Pla d’Acció, tot i que la normativa estableix que s’ha d’aprovar per ple i pel fòrum ciutadà, ni per fer un seguiment i actualització de l’execució del Pla. Fa quatre anys que no s’ha tornat reunir el fòrum ciutadà. En el 2005 foren prop de 40 persones que, a títol personal o en representació d’entitats locals, hi participaren. Aquestes persones no han tornat saber res més.

Sineuers Independents ho hem manifestat de manera reiterada a diversos plens. La darrera resposta fou que el mes de juliol es convocaria el fòrum ciutadà. Podem esperar d’asseguts. L’equip de govern del PP-UM ha convertit l’AL21 en un tràmit burocràtic, no hem vist cap intenció de seguir la filosofia que es comprometeren a implantar els ajuntaments quan signaren la Carta d’Aalborg.

Davant això, que consideram molt greu, hem decidit tornar a posar el tema damunt la taula a través d’una proposta de reprovació que es debatrà en el proper ple ordinari que serà dijous que ve a les 20.30 h.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en El ple, Opinam. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s