Ple ple de mocions

Anit hi ha hagut ple extraordinari a la Sala. S’hi han debatut cinc mocions, tres dels grups de l’oposició, una de l’equip de govern i una a proposta de la Federació de Dimonis, Diables i Bèsties de Foc.

La Federació “endemoniada” ha proposat a diverses institucions de les Illes Balears que aprovin una moció referent a l’aprovació de la directiva 2007/23/CE, que podria afectar, i fort, els correfocs i les festes tradicionals amb pirotècnia (més informació a http://covadesfossar.blogspot.com/). Els grups polítics han presentat les següents mocions: Esquerra, una moció sobre el traçat de la variant Sud de Sineu (inclosa a la revició del Pla de Carreteres de Mallorca); el PSOE, una moció per la commemoració del Dia de la Dona Treballadora (no seria millor el Dia de la Dona i punt?); l’equip de govern ha presentat una moció on fa costat al Govern per la constitució d’una comissió interdepartamental amb l’objectiu d’agilitzar els tràmits dels projectes municipals; els independents han presentat una moció sobre la millora del finançament de les Illes Balears, de la qual n’hem extret el text i el presentam més avall. Totes les mocions han estat aprovades.

Al ple, hi han assistit membres de l’APIMA de l’Escola de sa Quintana que han anunciat la intenció de mobilitzar-se davant l’endarreriment dels tràmits de l’escola nova. Actualment, es tramiten els estudis d’impacte ambiental sobre el solar a la Conselleria de Medi Ambient. Tots els grups polítics han coincidit de valorar molt negativament l’endarreriment burocràtic, que des del punt de vista de qualsevol no s’entén. L’APIMA farà una assemblea dia 26 de març a les 20.00 h per parlar-ne.

Finalment, els membres del Ple de l’Ajuntament s’han acomiadat de la regidora M. Antònia Vallespir (PP), que ha renunciat el càrrec per motius de salut. Sineuers Independents desitjam que es recuperi ben aviat i li enviam una forta abraçada.

A continuació, transcrivim un extracte de la moció de SI:

“Les Illes Balears tenen un dèficit de finançament inacceptable, des dels inicis de l’autogovern, que repercuteix molt negativament en la qualitat dels serveis públics: sanitat, educació, transport públic, serveis socials… i en la competitivitat de la nostra activitat econòmica. Som els qui més doblers aportam a l’Estat, i els qui tenim els serveis públics més deficients.

En aquests moments es negocia el nou model de finançament, que ha de substituir l’aprovat pel Govern Aznar l’any 2001 i que ha mantingut talment el president Rodríguez Zapatero: és l’ocasió de capgirar aquesta situació intolerable.

És un escàndol (sense parió a tota Europa), que la diferència entre allò que aportam a l’Estat i allò que en rebem superi el 10% del PIB (fins a un 14%-15% segons el mètode de càlcul) o que el finançament autonòmic per càpita sigui a les Illes Balears més de 20 punts inferior a la mitjana estatal.

A més, amb el nou model, l’Estat ha d’assumir que les competències que nodreixen l’estat del Benestar són exercides bàsicament per les comunitats autònomes, i per tant se’ls ha de garantir prou recursos per cobrir aquesta funció essencial.

Acords:

Primer.- S’exigirà al Govern de l’Estat que el nou finançament situï les Illes Balears, com a mínim, en la mitjana de la despesa per càpita i permeti dur a terme dignament els serveis públics autonòmics.

Segon.- S’instarà el Govern de les Illes Balears i els diputats i senadors illencs a les Corts Generals que no admetin un sistema que no faci justícia a les Illes Balears.”

El proper ple ordinari serà dilluns, 30 de març a les 20.30 h. Ja ho sabeu.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en El ple. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s