La sanitat pública i el català. On és la qualitat?

En resposta a un comentari d’en nnggdesineu

Top 20 hospitals

L’Hospital Sant Joan de Déu, el Clínic i el Vall d’Hebron de Barcelona es troben en el rànquing Top 20 dels millors hospitals grans de referència d’Espanya el 2008, que aquest any fa la seva novena edició.

L’esmentada classificació, elaborada per l’empresa de serveis d’informació sanitària Iasist, valora els grans hospitals de referència regional i nacional i agafa com a indicadors índexs de mortalitat, complicacions, readmisions, estada mitjana, índex de cirurgia sense ingrés, funcionament i cost per unitat de producció.

Entre els Top 20 també es troben l’Hospital Universitari Son Dureta de Palma de Mallorca i el Complejo Asistencial Universitario de Salamanca, que també tenen una mitjana de 919 llits i gran ocupació de les seves instal·lacions.

En la categoria d’hospitals amb especialitats de referència –grans centres amb uns 507 llits que ofereixen alguna de les especialitats de més complexitat–, també destaquen l’Hospital del Mar, el Parc Taulí de Sabadell, el Consorci Sanitari de Terrassa i l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

En el grup de grans hospitals generals, que disposen 351 llits de mitjana, l’Hospital de Mataró, l’Hospital de Granollers, la Fundació Hospital Son Llàtzer i el Complejo Hospitalario La Mancha Centro han obtingut les millors qualificacions, entre els 20 participants.

Dels 33 hospitals de la categoria hospitals generals mitjans, que disposen de 184 llits, els centres que han rebut una millor valoració són l’Hospital de Torrevieja, l’Hospital l’Esperit Sant de Santa Coloma de Gramenet, l’Hospital de la Plana de Vila-Real i l’Hospital Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona.

Finalment, en el grup d’hospitals generals petits, aquells que disposen d’una mitjana de 84 llits i es troben allunyats de les grans zones urbanes, dels 28 centres participants els que han obtingut millors resultats són l’Hospital Sant Bernabé de Berga, el de Sant Celoni, el de Campdevànol i el d’Ontinyent.

Els Top 20 inclouen també quatre hospitals privats que presenten un 30% de millora en qualitat respecte a la resta de centres privats. A més, aconsegueixen un internament dels pacients un 9% inferior i practiquen de manera més habitual la cirurgia sense ingrés.

Sembla, per tant, que el deure de conèixer el català i l’excel·lència professional no estan gens barallats.

Si voleu consultar l’estudi, aquí el trobareu.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Informam. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s