Ple ordinari dilluns 28 a les 20.30 h

Dilluns se celebra un dels plens més importants d’aquesta legislatura. Es duu a l’ordre del dia la modificació de les normes subsidiàries -urbanístiques- i l’adaptació d’aquesta normativa municipal al Pla Territorial de Mallorca. El que proposarà l’equip de govern és l’aprovació inicial del document que, si compta amb el suport de la majoria de regidors, haurà d’estar a exposició pública durant 60 dies. Durant el termini d’exposició qui ho consideri oportú podrà fer al·legacions. Una vegada passat aquest temps, es procedirà a acceptar o rebutjar les al·legacions i començarà el tràmit de l’aprovació de la nova normativa urbanística de Sineu.

Sineu ha crescut desmesuradament els darrers anys. L’escola i l’escoleta han quedat petites. L’institut, que té alumnes de diferents pobles del Pla, ja ha hagut de ser ampliat i ara toca el torn a l’escoleta. L’escola de la Quintana es tancarà quan s’hagi fet la nova escola d’educació infantil i primària al Cós (vora el vial de Tramuntana). El camí per trobar la nova ubicació ha estat massa llarg i haurà esdevingut una mostra de manca de planificació a les administracions -la compra d’un solar annex a l’actual escola “Graduada” que ja no s’haurà de fer servir n’és el capítol més exemplificador del que volem dir-. Finalment, el govern municipal ha decidit adquirir un solar per mitjà de la compensació (requalificació de terrenys rústics a urbans a canvi de la cessió d’una parcel·la a l’Ajuntament). L’equip de govern actual sempre ha estat contrari a la compensació econòmica dels propietaris (valoració i compra). Un altre dels efectes del creixement -i dels mals hàbits de la nostra generació- és la manca d’aparcament. L’Ajuntament ha decidit que una de les solucions és la creació d’aparcaments públics. Un d’aquests aparcaments és previst que s’ubiqui al Camp d’en Pineta, el sistema d’adquisició del terreny és el mateix que per a l’escola. En resum, per a l’obtenció de dos espais públics creats per a cobrir les noves necessitats generades pel creixement poblacional es proposen dos nous urbanitzables que alhora, no pot ser d’altra manera, faran augmentar el nombre d’habitants (quan encara, ni molt manco, s’han esgotat les zones urbanitzables de la normativa vigent). A més, també es vol preveure un altre espai d’ús públic per a serveis generals, a son Palanca -entre el camí de la Torre de Can Font i la carretera d’Inca a Manacor-, amb adquisició per sistema idèntic als anteriors i que, per tant, generarà una altra zona urbanitzable que haurem d’afegir a les altres. Total, uns 63.000 m2 que s’afegiran al plànol de Sineu (òbviament hi entren l’aparcament, l’escola nova i l’espai públic de serveis, que fan uns 24.000 m2 dins el total).

Ben segur que en parlarem més de tot això. Mentrestant, si voleu saber-ne més, dilluns tot comença a les 20.30 h a la sala de plens.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en El ple. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Ple ordinari dilluns 28 a les 20.30 h

  1. Retroenllaç: Al·legacions dels independents a les NNSS « Sineuers Independents

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s