Detalls representatius

L’Ajuntament, amb majúscula inicial, és la corporació pública que representa, governa i administra els interessos d’un municipi. Parem esment a un d’aquests tres aspectes: “representació”. La representació, entenem nosaltres, es materialitza amb la presencia dels regidors, que formen part de la corporació en nombre proporcional al nombre d’electors –el poble- que els han donat el seu suport a les eleccions municipals i, per altra banda, en el fet que l’Ajuntament és la casa del poble, la cosa pública, i la institució neutral i principal dins el teixit social del municipi.

A l’Ajuntament de Sineu, en aquesta legislatura, hi ha indicis que ens fan pensar que això no és ben bé així, que hi ha qualcú que no creu en la representativitat de l’Ajuntament ni com a màxima institució municipal, ni com a òrgan de representació democràtica. Ho il·lustrarem amb fets més o menys recents i actuals:

  1. La Mancomunitat del Pla va convocar uns cursos de noves tecnologies per als ciutadans de la nostra comarca, els cursos s’impartiren entre el 3 i el 8 de març. La Mancomunitat, amb bon criteri, oferia als Ajuntaments la possibilitat que les associacions col·laborassin amb l’organització. A Sineu s’encarregà l’escomesa a l’associació “S’Empenta”. Fins aquí, tot molt bé. Els cartells que han anunciat el curs amb el títol “El Pla Avança” indicaven que l’organització era a càrrec de la Mancomunitat i que hi col·laboraven la Sala i l’associació “S’Empenta”. Ens va cridar l’atenció que el cartell, a banda de les dates i horaris, donava dos telèfons de contacte per inscriure’s, i tots dos de particulars; a ambdós hi responien dues persones de la directiva de l’associació col·laboradora (Maria Munar i Margalida Salas, de les quals no dubtam del seu voluntariós oferiment), no hi apareixia el telèfon de l’ajuntament, ni tan sols el de la seu de la Mancomunitat. Què representa la Sala si ni tan sols serveix com a lloc d’inscripció?

  2. Fa devers un mes podíeu llegir en aquest blog el post titulat “El corralet popular del Dimecres”. La cosa ha continuat a altres mitjans amb resposta del regidor de Fires i Mercats, Pere Joan Jaume Florit, qui a unes declaracions al “Part Forana” diu que “(…)explicó que la revocatoria del contrato a Natura Parc no fue llevada al pleno “porque lo permitía la ley. Si las candidades son muy bajas, no hace falta llevarlo a pleno”, dijo refiriendose a los 30.000 euros de subvención (…)”. Ho sabem senyor regidor, emperò per què es dugué a ple la primera concessió del mercat d’animals en exclusiva a “Natura Parc”? El 2005 es va dur a votació un plec de condicions per a l’exposició permanent d’animals al mercat setmanal, una vegada aprovat amb els vots de PP i UM, “Natura Parc” concorria a la convocatòria amb una sol·licitud de la qual l’única incògnita, era qui havia d’ocupar el càrrec d’informador turístic (el dubte s’esvaí quan dimecres rere dimecres, fins a finals de 2007, hem vist en Pere Joan, aleshores president local del PP, dins la caseteta d’informació naturaparquiana). L’únic que volem aclarir és com així fa tres anys l’equip de govern de la passada legislatura va dur a ple el mateix que ara es nega a sotmetre al parer de la resta de regidors? Fins i tot es va dur a ple la renovació del contracte amb la mateixa empresa per l’any 2007. Com és que no vol dur ara a ple el cessament de la concessió a Natura Parc? I l’inici de l’obertura del mercat a qualsevol criador (com els independents hem defensat sempre), per què no es du a ple? I és més, la contractació dels serveis d’una nova informadora turística, amb coneguda filiació popular, com així tampoc no va a ple? En definitiva, com és que, fins al final de la passada legislatura, es tengué en compte la representació de l’Ajuntament en ple, pel que fa a la concessió del mercat d’animals, i ara no? Essent el mateix cas i tractant-se de la mateixa quantitat econòmica, la cosa ens resulta injustificable.
  3. A la pàgina web de la Sala l’equip de govern no té oposició, i gairebé no té ni govern. A l’apartat de “Serveis municipals”, podeu anar al cercador de persones i seleccionar “Unitat: Qualsevol” i “Càrrec: Regidor”, veureu com apareixen Antoni Comes (PP), Pere Joan Jaume Florit (PP), Toni Jordà (PP), Maria Antònia Vallespir (PP), i res pus. Òbviament a “Batlia” trobareu en Josep Oliver Rebassa (PP). Ni mitja paraula dedicada al sisè regidor de l’equip de govern Josep Oliver Amengual (UM, regidor de Relacions Institucionals) i molt manco sobre els regidors a l’oposició (na Joana Maria Martorell, en Joan Munar i en Miquel Gelabert dels Independents; en Julià Gayà d’Esquerra; i, finalment, en Joan Ferriol del PSOE). El web de la Sala ha estat recentment actualitzat, no ens direu que un equip de govern format per cinc regidors d’una junta local que promet al seu programa electoral la implantació de la tecnologia Wifi (i, fins i tot, la Wimax als mítings) no és capaç de controlar detalls, tecnològicament, tan bàsics com aquest. Tan bàsics, emperò tan importants en les formes i en el fons.

 

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Opinam. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s