Volem que sapigueu el que cobren els regidors i regidores de Sineu

 

 

Moltes vegades surt a rotlo el tema de què cobren els polítics per fer la seva feina. És una qüestió de la qual molta gent sap poc o res, emperò que és prou important. Tots els polítics han de ser conscients que se’ls paga o per fer la seva feina o bé en concepte d’indemnització per les hores que “abandonen” el seu lloc de feina habitual i que els pot reportar una minva en els ingressos professionals. Darrere d’això hi ha el ciutadà que espera, per tant, seriositat i màxima diligència i efectivitat en la gestió de la cosa pública. Els plens i comissions són òrgans de decisió cabdals pel dia a dia d’un municipi i són mereixedors del màxim respecte per part dels seus integrants que han d’actuar d’acord amb el seu compromís adquirit davant tots els ciutadans i en conseqüència de rebre una indemnització econòmica o un sou. Essent uns doblers públics, volem informar-vos del que cobren els nostres representants a l’Ajuntament:

INDEMNITZACIONS I DIETES

   

  * Regidors de l’equip de govern (PP i UM, excepte el batle)

  a) Dieta completa dedicada a tasques de l’Ajuntament: 90 €

  b) Mitja dieta: 45 €

  * Tots els 11 regidors, excepte el batle:

  a) Assistència a plens: 40 €

  b) Assistència a comissions informatives: 30 €

 

El màxim que pot cobrar un regidor per dietes i indemnitzacions són 400 € mensuals.

 

DEDICACIONS EXCLUSIVES

 

En aquest moment hi ha dues persones que es dediquen exclusivament a la política:

 

  * El batle, Josep Oliver Rebassa, que té una retribució de 38.610,74 € bruts anuals.

  * El regidor d’UM, Josep Oliver Amengual, que ocupa un càrrec, el de secretari general, a una empresa pública de la conselleria de Medi Ambient i que cobra uns 48.000 € bruts anuals. A aquesta quantitat cal afegir-hi les dietes que cobra per ser, a més, el secretari del Consell d’Administració d’aquesta empresa pública. Per ser una persona que més d’una vegada ha manifestat en els plens que “jo no som polític”, és una bona remuneració per “viure de la política”.

 

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Informam. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a Volem que sapigueu el que cobren els regidors i regidores de Sineu

 1. Decalferro ha dit:

  Potser sigui un problema de deformació professional, o potser que sempre he treballat en l’empresa privada tot i tenir en certs moments vinculacions amb l’administració pública, que no hem preocupí tant l’evident conclusió exposada “¿qué cobren els regidors i regidores de Sineu?”, sinó unes preguntes preguntes preliminars, potser com a resultat de la “reflexió”, però que crec que són necessàries.

  Vist des d’una perspectiva – teòrica – sigui en la funció pública com en l’estament privat, s’estipula sota la forma tradicional d’un contracte, un seguit de funcions – tasques – per les quals una entitat aporta en concepte nominatiu uns diners per unes feines que el contractat ha d’exercir. Vull suposar, que els regidors i regidores de Sineu, s’auto consideren com a “persones” contractades per l’estament públic, malament el procés de tal contractació sigui electoral o nominatiu, però en definitiva subjectes a una certa normativa – com a tota empresa – i en conclusió a l’exercici d’unes funcions en la forma de tasques que cal que siguin executades dins d’un àmbit horari regulat. En definitiva, tota professionalització, que per altra banda entenc totalment necessària, ha d’anar subjecta a un compliment laboral de compliment diari.

  Les preguntes que m’han sorgit són ben senzilles:
  – ¿Quines entenen els nostres regidors que són les seves tasques?
  – ¿Quins horaris compleixen?
  – ¿Quines tasques duen a terme en aquest horari?

  Per qué no ens enganyem pas, tota valoració ha de ser prèvia a la quantificació de l’esforç que dediquen en les seves tasques i com a resultat potser conclourem sorpresos que estiguin extremadament ben remunerats o tot el contrari ( deixant de banda els resultats obtinguts, que per això ja hi han els processos electorals ).

  Per acabar vull pensar que la recta moral, les nobles intencions i el bé de la comunitat regeixen la seva conducta en la forma de l’exercici diari d’una tasca feixuga com es la “gestió de lo públic”, tot i que una major transparència i explicitació del que realitzen els hi seria més favorable, com diuen en Internet, al final “un és el que deixa entreveure en la xarxa”, en política “un es allò deixa en exposició a l’opinió pública” i la resta només està en mans de l’imaginari ( com menys millor ).

  En tot cas la pregunta de l’enunciat crec que és propadèutica de les altres preguntes i en definitiva de la conclusió que no pot explicitarse, més que en l’imaginari personal de cadascú.

 2. Això no és res mirau aquesta web i veureu el que es cobra a Santanyí.

  Elbatle, regidors, asesors…….

  http://municipidesantanyi.blogspot.com/2007/07/els-sous-del-pp-santany-costaran-3.html

 3. Retroenllaç: Maneres de mal-funcionar: endemeses. « Sineuers Independents

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s