Dades per a reflexionar: ja som 1.030.650 illencs

Les xifres oficials dels padrons municipals de l’1 de gener de 2007 certifiquen que les Illes Balears són la comunitat autònoma que més augment relatiu ha sofert en comparació a l’1 de gener de 2006: un 3%, que suposen 29.588 nous habitants. Les Illes que més han augmentat són Mallorca i Eivissa, les més permissives en quant a polítiques urbanístiques i viàries. L’any 2000 a les Illes érem 845.500 habitants. Cal tenir clar que aquestes dades són de dia 1 de gener de 2007 i que són dades extretes dels padrons municipals; cal afegir-hi, per tant, els empadronats durant tot el 2007 i els residents immigrants que no estan empadronats, per obtenir la població actual i real.

Pel que fa al nostre estimat municipi, el padró registra 3.248 habitants, 115 empadronats més que el passat 2006. En set anys, des de l’any 2000 quan hi havia 2.724 empadronats, Sineu ha crescut en 524 habitants. No cal recordar que encara hi ha molts de blocs de pisos pendents d’acabar, d’altres pendents d’ocupar, que encara hi ha solars buits edificables i moltes cases desocupades i que el Pla Territorial permet, a Sineu, un creixement de sol edificable de més d’11 quarterades (8,51 hectàrees).

Tot plegat convida a fer una reflexió responsable i en clau de col·lectivitat, tenint en compte que tots som grans consumidors de territori i de recursos (naturals i energètics) i grans productors de contaminació, i de residus que no sempre es poden eliminar; només es poden acumular.

A quina quantitat d’habitants poden, les nostres Illes amb els seus recursos limitats, oferir una qualitat de vida acceptable?… i Sineu?

Una altra reflexió necessària és que calen més actuacions a més de tanta reflexió. L’equip de govern del PP-UM de Sineu ha de començar a actuar; per això són els governs, no només per muntar fires, festes, pessebres i colcades.

Aquesta entrada ha esta publicada en Informam. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Dades per a reflexionar: ja som 1.030.650 illencs

  1. m ramis ha dit:

    Amb tot el meu respecte per l’equip de govern actual, per actuar sobre aquest tipus de problemes cal tenir idees que vagin més enllà del “pan i circo”. L’espectacle està bé, però no soluciona res.

Deixa un comentari